Презентація книги Вільгельма де Фріса «Православ`я і католицтво. Протистояння чи взаємодоповнення?»

|
|
|
Презентація книги Вільгельма де Фріса «Православ`я і католицтво. Протистояння чи взаємодоповнення?»

ЛЬВІВ – 20 квітня в УКУ відбулася презентація книги Вільгельма де Фріса «Православ`я і католицтво. Протистояння чи взаємодоповнення?»ЛЬВІВ – 20 квітня в УКУ відбулася презентація книги Вільгельма де Фріса «Православ`я і католицтво. Протистояння чи взаємодоповнення?»..ЛЬВІВ – 20 квітня в УКУ відбулася презентація книги Вільгельма де Фріса «Православ`я і католицтво. Протистояння чи взаємодоповнення?».

Книгу представив о. Іван Дацько, президент ІЕС, який написав передмову до українського читача.

Книга «Православ`я і католицтво. Протистояння чи взаємодоповнення?» видана 1965 року. Сьогодні вона вважається вже класичною. Свого часу вона стала помітним внеском у розвиток екуменічної думки. Її автор намагається без упереджень розглянути історію стосунків між західною та східною частинами християнсва, світоглядні відмінності між ними, які за обставин взаємної нетерпимості та ексклюзивізму призвели до розриву.

На думку о. Івана Дацька, книга, хоча й має більш як 50-річну історію, все ж актуальна і в сьогоднішній день, бо й до тепер багато християн не знають конфесійних особливостей один одного і не готові прийняти їх як багатство взаємодоповнення.

Видання буде цікавим богословам, історикам Церкви, студентам духовних закладів та всім, хто цікавиться історією стосунків між східним та західним християнством.