Привітання з нагоди 100-річчя з підписання Акту Злуки

|
|
|
Привітання з нагоди 100-річчя з підписання Акту Злуки

Саме завдяки Листопадовому Чину здійснилася згодом віковічна мрія українського народу – Злука східних і західних земель України.

З нагоди 100-річчя проголошення ЗУНР Інститут екуменічних студій надсилає щирі вітання зі святом. Миру, любові і злагоди, добра і благополуччя всім вам. 

З привітального слова отця-ректора УКУ Богдана Праха:

“Цікаво, що зараз ми перебуваємо у подібному за сенсом та значенням етапі – творимо серйозні фундаменти для майбутнього України, маємо велику надію, але одночасно відчуваємо надзвичайно велику небезпеку, причина якої – нестача розуміння єдності – внутрішній ворог, який сидить у кожному з нас, і саме це відкидає нас на сто років назад. Але що зробили українці тоді? Знайшли сили почути один одного.

Привітальне слово отце-ректора Богдана Праха: “Тому сьогодні нам слід не боятися застосувати певний код: усвідомити, що мені потрібен мій ближній, я хочу з ним працювати спільно, що нам є довкола чого об’єднатися і ми точно зможемо знайти порозуміння. І зараз, перед черговими президентськими виборами, ми маємо гарну нагоду до зближення, пошуку форми об’єднання довкола “перемоги”, бо “зрад” ми багато досвідчили. Тому зараз нам конечно зрозуміти, що змін і досягнень у нас більше ніж достатньо”