В ІЕС з`явилася нова навчальна програма із супроводу людей з особливими потребами

|
|
|
В ІЕС з`явилася нова навчальна програма із супроводу людей з особливими потребами
Це міжнародний міжуніверситетський проект, розроблений Інститутом Екуменічних Студій Українського Католицького Університету, Національним університетом «Львівська політехніка» та Міжнародною Федерацією «Лярш».
 
Особливістю цієї програми є міждисциплінарний підхід до розгляду того чи іншого питання. Тобто, кожна із шести сфер навчання програми включатиме медичні, психологічні, педагогічні, соціальні, юридичні аспекти. Важливою компонентою є практика. Крім того організовуватимуться тематичні зустрічі із спільнотами «Лярш-Ковчег», батьками дітей з особливими потребами. До читання гостинних лекцій запрошені іноземні фахівці.
Оксана Винярська, педагогічний директор цієї програми та фахівець Навчально-реабілітаційного центру «Джерело» наголошує, що найголовнішим у програмі є те, що ставиться акцент на людину, на нове бачення людської особи. «Супровід – це не є тягнення за собою, а це означає дати тій особі вибір – як вона хоче жити, – стверджує Оксана Винярська. – Наша концепція має бути від неповноцінності до неповносправності, неповного вміння. Бо неповносправності є у кожного з нас, і вони нас єднають. А цінність є одна – людська особа».
Навчання відбуватиметься в Інституті Екуменічних Студій (Львів, вул. Іл. Свєнціцького, 17). Подача документів триває до 3 грудня. Вступні іспити проводитимуться 12 грудня 2009 року.
Детальніша інформація про умови вступу:
http://www.ecumenicalstudies.org.ua/ukr/masterprogram/medical_psychol_social_program/
Також Інститут проводить черговий набір студентів на Магістерську Програму Екуменічних Наук. Спеціалізації: релігійна журналістика, християнська етика, медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами. Детальна інформація на сайті:
www.ecumenicalstudies.org.ua